Hoe sterk is de eenzame fietser? Behoorlijk sterk, tenminste als hij rijdt met een Norta. Brabant heeft zijn trekpaarden, in de Kempen hebben we dit legendarische fietsenmerk. Al begon het verhaal van Norta drie generaties geleden ook met pure paardenkracht, bij hoefsmid Modest Van Hemelen.

De ‘velomakerij’ verhuisde begin jaren zeventig van de kleine smidse op het Olense dorpsplein naar een moderne fietsenfabriek aan de oever van de autosnelweg. “Norta is nooit uit de Kempen vertrokken. Op een gegeven moment stonden we voor de keuze tussen kwantiteit en kwaliteit. Wij kozen resoluut voor het laatste. Massaproductie van goedkope fietsen is onbetaalbaar in Europa. Een bedrijf dat zich daarop richt, moet uitwijken naar lagelonenlanden. Bij ons primeert de kwaliteit. Qua aantallen is dat een nichemarkt. De klant betaalt een beetje meer, maar het prijsverschil vertaalt zich in degelijkheid.”

Norta beschikt over een moderne, flexibele lakstraat en de laatste snufjes in de productie van wielen. Hun grootste troef is de knowhow in framebouw. Dat uit zich in een onberispelijke kwaliteit.

Permanente innovatie en doorgedreven investeringen maken dat Norta altijd vooroploopt op de wetgeving rond kwaliteit en productaansprakelijkheid. De befaamde Norta-kwaliteit wordt gemeten aan de hand van opgelegde kwaliteits- en veiligheidsnormen. Niet alleen bij Norta in de fabriek, maar ook door een onafhankelijk Duits labo.

Uw voordeel? Een degelijke fiets, technisch vooruitstrevend en met veel zorg gebouwd. Zodat u vele jaren lang onweerstaanbaar kunt fietsen.

Links:
https://www.norta.be/nl
https://www.gva.be/cnt/dmf20160509_02280207

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *